Přednáška o lesní pedagogice měla úspěch

Přednáška Studium Studující

Studentky třetího ročníku Učitelství pro 1. stupeň Fakulty pedagogické ZČU popisují přednášku zástupců Ústavu pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad Labem.
20. března, v první jarní den roku, jsme při semináři Prvouka, přírodověda a pěstitelství s didaktikou II (1. stupeň ZŠ) společně s naším pedagogem Josefem Levým uvítali zástupce Ústavu pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad Labem (ÚHÚL) Jitku Maxovou s Radkem Muzikářem. Během jejich přednášky jsme se dozvěděli mnoho podstatných a zajímavých informací o lesní pedagogice, získali jsme povědomí o možnostech realizace lesní pedagogiky a přemýšleli jsme o ekosystému lesa.

Na vlastní kůži jsme si vyzkoušeli aktivity, které lesní pedagogové pořádají se svými svěřenci. Bylo velmi přínosné přivítat mezi námi odborníky, kteří nám umožnili zažít lesní pedagogiku jinak, než jsme zvyklí, a kteří zprostředkovali přenos informací do našich hlav zábavnou a hravou formou. Hráli jsme si na lýkožrouta smrkového, vyzkoušeli jsme smyslové – hmatové hry, poznávali jsme les všemi smysly. Všichni se velmi dobře bavili a domů odcházeli s hlavou plnou rozdílů mezi lapači a lapáky, informací ohledně mýcení lesů i plni nápadů do své budoucí praxe.

Ještě jednou bychom chtěli poděkovat zástupci ředitele pobočky ÚHÚL v Plzni Radku Muzikářovi a lesní pedagožce Jitce Maxové, dále pak děkujeme našemu pedagogovi Josefu Levému za krásný obohacující zážitek plný nových informací, sdělených neotřelou formou.

Galerie


Fakulta pedagogická

Lucie Fremrová, Alexandra Svobodová (3. ročník Učitelství pro 1. stupeň)

01. 04. 2019