Konference SMART CITY PLZEŇ zaplnila posluchárnu Fakulty elektrotechnické

Konference Věda Veřejnost

Jak využívat moderní technologie pro zlepšování a zpříjemňování kvality života ve městě pro jeho obyvatele i návštěvníky?

V úterý 26. března se na Fakultě elektrotechnické ZČU konal již 7. ročník konference SMART CITY PLZEŇ. Cyklus věnovaný využívání moderních technologií pro zlepšování a zpříjemňování kvality života ve městě zval na vystoupení řady řečníků, mezi nimi i europrognostika Petera Staňka, jehož přednáška sklidila velký ohlas a její záznam najdete pod tímto článkem.

Úvodního slova a uvítání hostů se zhostil rektor ZČU Miroslav Holeček. Po něm pokračovala ředitelka společnosti TOP EXPO Míla Veselá, která přiblížila program SMART COMMUNITY s důrazem na studentské stáže a pozvala zúčastněné na cyklus konferencí Bezpečnost kritické infrastruktury.

Plzeňská konference měla čtyři bloky. Tomu úvodnímu předsedal Zdeněk Peroutka, děkan FEL, a vystoupili hosté Vladimír Sochor, ředitel odboru energetické účinnosti a úspor Ministerstva průmyslu ČR, Vlastimil Gola, radní města Plzně pro oblast Smart Cities a podporu podnikání, Zdeněk Žák, starosta Národního spolku pro elektromobilitu a podporu moderních technologií.

Ve druhém bloku Energetika, doprava a společnost budoucnosti přednášel zmíněný Peter Staněk, poradce vlády Slovenské republiky pro strategické otázky, třetímu bloku věnovanému dopravě budoucnosti předsedal proděkan FEL Jiří Hammerbauer a blok se věnoval tématům Infrastruktura pro e-mobilitu od Luďka Sosny, NAP a podpora e-mobility v ČR od Michala Horáčka, Technologie pro Ejpovické tunely od Pavla Bakiče a v neposlední řadě Nadnárodní dodavatel v kontextu rozvoje elektromobility v ČR od Iva Hykyše.

Závěrečnému přednáškovému bloku Technologie budoucnosti předsedal děkan Fakulty strojní ZČU Milan Edl. Vystoupili Vladimír Rohel s přednáškou na téma Bezpečnostní opatření pro některé z oblastí kritické infrastruktury a Jiří Jirkovský s prezentací o technologiích nové generace pro bezpečnost měst.

Konferenci zakončil Jiří Hammerbauer, který zároveň pozval na její 8. ročník 24. března 2020.

Video


Galerie


Fakulta elektrotechnická

01. 04. 2019