Cena hejtmana za záchranu života putuje i do NTC

Mezi osobnostmi, které v úterý 16. dubna převzaly z rukou hejtmana Plzeňského kraje Josefa Bernarda ocenění za záchranu života, byly také Marie Hejduková a Michaela Gaea Čolakovová z výzkumného centra NTC.

Na základě došlých nominací, které mohli v průběhu ledna až do 10. února obyvatelé Plzeňského kraje posílat na krajský úřad, předal hejtman Josef Bernard bronzovou pamětní medaili a šek v hodnotě 10 tisíc korun šesti oceněným, kteří svým jednáním a pohotovostí pomohli lidem, kteří byli v ohrožení života. Cenu si tak převzali Jan Janouškovec, Matyáš Mihulka, Radek Lukáč, Marek Fišer, Marie Hejduková a Michaela Gaea Čolakovová. Ocenění získal také Jan Vondraš, který se však slavnostního předání nemohl zúčastnit.

Vážím si každého, kdo nezaváhá a nezištně pomůže člověku, jehož život je v ohrožení,“ řekl hejtman Josef Bernard. „Jsem rád, že se s vámi mohu osobně setkat a strávit dnešní odpoledne,“ uvedl při slavnostním ocenění.

A za jaké konkrétní činy se ocenění udělovala?

Marie Hejduková a Michaela Gaea Čolakovová poskytly pomoc zraněným v osobním automobilu, který se poblíž ZČU srazil s kamionem.

Jan Vondraš poskytl masáž srdce kolegovi, u kterého došlo v zaměstnání k zástavě srdce.

Jan Janouškovec resuscitoval muže, který zkolaboval na zastávce MHD v Plzni.

Matyáš Mihulka vytáhl z vody spolužáka, který se propadl pod led, když zachraňoval psa.

Radek Lukáč a Marek Fišer v autokempu provedli masáž srdce německému turistovi.

Galerie


Nové technologie - výzkumné centrum

Šárka Stará

17. 04. 2019