Zaměstnankyně NTC zachránily život manželskému páru

V pondělí 15. října dopoledne došlo u budovy NTC k vážné dopravní nehodě. Michaela Gaea Čolakovová a Marie Hejduková projevily duchapřítomnost a neváhaly poskytnout první pomoc.   

Při srážce kamionu a osobního automobilu došlo ke zranění staršího manželského páru. "O nehodě nás informovala kolegyně. Pak už to byla jen otázka chvíle, ve které jsme nasadily rukavice a vyběhly ven. U události už sice byli lidé z vedlejších budov, kteří přinesli lékárničky, ale ošetřovat raněné jsme začaly až my," řekly zaměstnankyně výzkumného centra NTC, které páru poskytly první pomoc 

Shodou okolností absolvovaly obě ženy před dvěma týdny kurz modelových situací poskytování první pomoci, které nabízí oddělení Celoživotní a distanční vzdělávání ZČU. "Tímto bychom chtěly poděkovat lektorům Anně Štorchové, Jaroslavu Pokornému a Tomáši Brůžkovi. Seminář vřele doporučujeme všem. Nikdy nevíte, kdy tyto znalosti budete potřebovat," vzkazují Michaela Gaea Čolakovová a Marie Hejduková. Kurzy první pomoci budou probíhat i během listopadu a prosince.

Nové technologie - výzkumné centrum

Šárka Stará

15. 10. 2018