Zástupce Fakulty aplikovaných věd bylo možné potkat hned několikrát

Další vzdělávání Festival Veřejnost

Poslední dubnový víkend se Fakulta aplikovaných věd zúčastnila dvou akcí. První - veletrh TechnoDays 2019 - se konala již od čtvrtka 25. dubna v Chomutově, další akcí byl festival Pilsen Mini Maker Faire 2019, který se konal tento rok poprvé.

Sedmý ročník veletrhu TechnoDays2019 se poprvé přesunul do prostor Rocknet arény v Chomutově. Fakulta aplikovaných věd tak ke své prezentaci využila vnitřních prostor, ve kterých měla nejen svůj stánek s různými exponáty jako jsou například virtuální realita, „chytrá okna“ a 3D tisky modelů lidských aort, ale v prostorách hokejové haly také její zástupci přednesli několik populárně-odborných přednášek.

Ve čtvrtek přednášel Jiří Rezek na téma „Unikátní a chytré nanostrukturní materiály aneb Co ani příroda nesvede“. V pátek na něj navázali dva kolegové Libor Lobovský s přednáškou na téma „Lidské tělo z pohledu biomechaniky“ a Petr Salajka se svou přednáškou věnovanou tématu „Umělá inteligence prokazuje svou moc. Naučí řídit auto i drtit mistry StarCraftu.“

Součástí doprovodného programu byla i kvízová soutěž, kterou připravili pořadatelé pro všechny návštěvníky. Tímto bychom rádi pogratulovali Martinovi Ulrichovi, který díky svým správným odpovědím vyhrál balíček Fakulty aplikovaných věd.

Festivalu Mini Maker Faire 2019 se za Fakultu aplikovaných věd zúčastnil Petr Brůha s dalšími dvěma studenty. Fakultu reprezentovali s exponátem „Smart Train“. Jedná se o model vlaku, který je během jízdy ovládaný mozkovými vlnami. Tento projekt využívá snímače k záznamu mozkové aktivity uživatele, která je vyhodnocována v reálném čase.

I když se jednalo o první ročník festivalu, tak se může pyšnit velkou návštěvností převyšující 2 500 návštěvníků. Pokud jste festival nestihli v Plzni, můžete ho navštívit ještě v Praze a to v termínu 22.-23. června 2019.

Galerie


Fakulta aplikovaných věd

30. 04. 2019