Minulý týden probíhal na ZČU druhý ročník International Staff Week

Spolupráce Univerzita

Druhý květnový týden se na ZČU setkali zástupci devíti zemí a třinácti univerzit. Nechyběli tradiční partneři jako finský HAMK, maďarská Corvinus University of Budapest či francouzská Université De Limoges, ale ani noví potencionální partneři.

Na patnáct účastníků čekal bohatý program, který zahrnoval nejen prohlídku kampusu Západočeské univerzity na Borech a workshopy na nyní často diskutovaná témata jako Impact of Incoming Students nebo Kreditová mobilita, ale i návštěvu pivovaru nebo prohlídku centra Plzně. Kromě kolegů z mezinárodních kanceláří tentokrát přijali pozvání i pracovníci univerzitních knihoven, kteří měli částečně oddělený odborný program, připravený na míru týmem Univerzitní knihovny ZČU.

Po pondělním zahájení, kdy všechny osobně přivítal rektor ZČU Miroslav Holeček, a po prohlídce kampusu a města se mohli v úterý s hosty setkat zástupci domácích fakult. V prostorách Fakulty aplikovaných věd s nimi mohli projednat nové možnosti partnerství a otevřít tak našim studentům dveře pro studijní stáže na nových institucích jako například na španělské Universidad Loyola Andaluci­a či belgické Haute Ecole Louvain en Hainaut v Monsu. Někteří zástupci fakult využili tuto možnost i k navázání partnerství v jiných projektech, například Fakulta ekonomická uzavřela s Corvinus University v Budapešti partnerství v projektu Visegradských fondů. Potěšila i opětovná účast Craiga MacDonalda z ESC Amiens, hosta z minulého ročníku.

Celý tým pořádající International Office by tímto chtěl poděkovat všem kolegům, kteří vyšli vstříc organizátorům při přípravě akce, a tím přispěli k šíření dobrého jména Západočeské univerzity v Plzni i za hranicemi republiky.

Akce byla realizována za podpory projektu ESF ZČU (reg. č.: CZ.02.2.69/0.0/0.0/16_015/0002287).

         


          

Galerie


Welcome Dinner

Zahájení na rektorátu

Úterní prezentace na FAV

Workshopy Kreditová mobilita

Problematika přijíždějících zahr. studentů a Uwe Brandenburg

Návštěva pivovaru

Prezentace účastníků na FAV

Návštěva Bohemia sekt

Závěrečná páteční prezentace v knihovně

Knihovna

International Office

Jana Ovsjanniková

23. 05. 2019