Prodejna tisku a tabáku v budově U22 končí, rekonstrukce se blíží

Studující Univerzita Zaměstnanci

Zboží ze stánku ve vstupu bude od září nabízet bufet v sousední budově Fakulty elektrotechnické.

Západočeská univerzita v létě zrekonstruuje vstup do budovy U22 – sídla Fakulty strojní, Fakulty ekonomické a Ústavu jazykové přípravy. Přípravné práce začnou už v červnu a znamená to například, že prodejna tisku a tabáku, která dnes funguje naproti recepci, musí od června zavřít. Až bude rekonstrukce vstupu hotová, prodejna se do budovy nevrátí a pro tisk a tabák se bude chodit na sousední Fakultu elektrotechnickou.  

„V souvislosti  s rekonstrukcí došlo k ukončení nájemní smlouvy s provozovatelem novinového stánku, a to ke dni 31. 5. 2019. Náhradní prodej, byť nebude zřejmě v počátku ve stejném rozsahu, bude zajištěn od září 2019 v prostorách bufetu FEL, Univerzitní 26 a případně se bude rozšiřovat dle zájmu studentů a zaměstnanců,“ uvedla ředitelka Provozu a služeb ZČU Marie Vališová.

Až v létě rekonstrukce začne, musí se zaměstnanci ZČU i studenti připravit rovněž na to, že do budovy U22 budou vcházet jinudy – dočasný vstup najdou na západní straně budovy ve směru od RTI. Stavební úpravy se dotknou rovněž cyklistů, kteří do listopadu přijdou o úschovnu kol před budovou. Sloužit jim ale bude kolárna před rektorátem.

Celouniverzitní

Pavel KORELUS

30. 05. 2019