Při konferenci výtvarné pedagogiky InSEA se setkali vysokoškolští odborníci z ČR i zahraničí

Konference Univerzita Výstava

Katedra výtvarné výchovy a kultury Fakulty pedagogické ZČU hostila významnou akci.
Ve dnech 17. a 18. června 2019 se na katedře výtvarné výchovy a kultury Fakulty pedagogické ZČU v Plzni konala významná konference mezinárodní společnosti pro výchovu uměním InSEA Pozice české výtvarné výchovy v mezinárodním kontextu. Akce s cílem přispět k ozřejmění a reflexi pozice české výtvarné výchovy v mezinárodním kontextu se zúčastnilo asi 150 vysokoškolských odborníků z ČR i ze zahraničí a s nimi pracovníci galerií a muzeí i umělci a učitelé výtvarné výchovy.

Součástí konference jsou také dvě výstavy. V Galerii Evropského domu lze do konce června zhlédnout výstavu DIDART, která formou posterů prezentuje soudobé přístupy výuky výtvarné výchovy a zprostředkování umění na katedrách výtvarné výchovy a kultury v České republice i galeriích, muzeích a vybraných základních či středních školách.

V industriálním prostoru DEPO2015 je do konce července výstava ARTEDUCO, na které prezentují tvorbu umělci – učitelé z pedagogických fakult ČR. Plzeňská veřejnost má tak možnost obdivovat dílo Kurta Gebauera, Magdaleny Jetelové, Jitky Svobodové, Františka Hodonského, Vladimíra Franze, Margity Titlové-Ylovsky, Barbary Benish, Stanislava Poláčka a dalších umělců pedagogů. Výstava rovněž odkazuje na nově instalované dílo sochaře Kurta Gebauera Nohy z vody na hladině Mlýnské strouhy

Galerie


Fakulta pedagogická

Věra Uhl Skřivanová

21. 06. 2019