Na Fakultě zdravotnických studií odstartovala výchova k aktivnímu zdravému stárnutí

Další vzdělávání Přednáška Veřejnost

Teoretické přednášky budou probíhat v posluchárně fakulty a praktická výuka v odborných učebnách. Pro další zájemce je připraveno opakování celého cyklu, proto je možné se ještě přihlašovat.

V úterý 3. září zahájila Fakulta zdravotnických studií Západočeské univerzity další běh projektu komplexního vzdělávacího programu s problematikou zdravého stárnutí Výchova k aktivnímu zdravému stárnutí, tentokrát přímo v prostorách fakulty v Husově 11.

Při prvním sezení se přihlášení senioři seznámili se základy Školy zad pro seniory, a to teoreticky i prakticky. V dalších devíti útercích je akademičtí pracovníci Fakulty zdravotnických studií seznámí v rámci teoreticko – praktických hodin například s pojetím zdraví ve stáří, tělesnou zdatností a jejím testováním, prevencí inkontinence, tréninkem kognitivních funkcí, prevencí pádů, severskou chůzí, výživou.

Teoretické přednášky budou probíhat v posluchárně fakulty a praktická výuka v plně vybavených odborných učebnách. Pro další zájemce je připraveno opakování celého cyklu, proto je možné se ještě přihlašovat. Přihlášky lze průběžně zasílat elektronicky na adresu
regent@kfe.zcu.cz či písemně na adresu Bc. Štěpánka Regentová, KFE FZS ZČU v Plzni, Husova 11, 301 00, Plzeň.

Projekt je realizován za finanční podpory Ministerstva zdravotnictví v rámci dotačního programu Národní program zdraví – projekty podpory zdraví.

Galerie


Projekt je realizován za finanční podpory Ministerstva zdravotnictví .

Techniky testování a trénink paměti, škola zad pro seniory či prevence pádů a nácvik rovnováhy jsou některá z dalších témat.

Fakulta zdravotnických studií

Alena Lochmannová

10. 09. 2019