Studenti ZČU se mohou opět stát porotci Finále Plzeň

Spolupráce Studující Univerzita

K rozhodování o nejlepších filmech 33. ročníku prestižního plzeňského festivalu přiblíží studenty včas podaná přihláška a dobře napsaný motivační dopis.
Až do 13. ledna se mohou studenti Západočeské univerzity hlásit pořadatelům filmového festivalu Finále Plzeň a ucházet se o místa ve studentské porotě. "Máte rádi český film a chtěli byste poznat filmové tvůrce a profesionály osobně? Umíte formulovat vlastní názory? Plánujete si užít festivalovou atmosféru se vším všudy? Zažijte 33. ročník filmového festivalu Finále Plzeň z úplně jiné perspektivy!" lákají organizátoři.

Kdo může ve studentské porotě zasednout? Studenti bakalářského, magisterského či doktorského programu se zájmem o film a znalostí angličtiny, již budou potřebovat pro komunikaci s filmaři a mezinárodní porotou. Co pro to udělat? Vyplnit elektronickou přihlášku, napsat motivační dopis a počkat nejpozději do konce ledna, kdy organizátoři oznámí jména vybraných porotců.

Studentská porota bude mít zázemí v hlavním festivalovém prostoru festivalu v Měšťanské besedě, k tomu po celou dobu festivalu k dispozici nealkoholické nápoje a drobné občerstvení. Členové poroty mají rovněž nárok na dvě volné vstupenky na film denně, které mohou věnovat například svým známým.

Finále Plzeň se uskuteční od 16. do 22. dubna 2020. Studentská porota bude filmy hodnotit v kategoriích Celovečerní hrané a animované filmy, Dokumentární tvorba a Televizní a internetové formáty.

Celouniverzitní

Pavel KORELUS

16. 12. 2019