CS.KOMIKS.19 má vítěze. Jsou mezi nimi i studenti Sutnarky

Soutěž Univerzita Úspěchy

Druhé a třetí místo si z 5. ročníku studentské komiksové soutěže odnesli studenti ateliéru Komiks a ilustrace pro děti na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara ZČU.

Porota zasedala ve složení Tomáš Prokůpek, Lucie Lomová, Barbora Lungová, Jana Dosoudilová a Martin Plško a posuzovala na 63 prací z ČR a SR. Vítězové pojedou na komiksový festival do Francie, ostatní ceny budou předány při zahájení výstavy CS.KOMIKS na jaře letošního roku.

Komiks TRANS od studenta třetího ročníku Ondřeje Maliny se umístil na druhé příčce. Třetí místo obsadil komiks VYSTUP PRO NADHLED od studentky druhého ročníku Kateřiny Illnerové. Oba oceněné komiksy bude možné vidět na Sutnarce v rámci celofakultní výstavy klauzurních a semestrálních prací od 4. do 13. února.

Soutěž CS.KOMIKS.19 vyhlásila 2. října 2019 Fakulta multimediálních komunikací UTB ve Zlíně ve spolupráci s partnery - Rotary klubem Brno City (CZ), Rotary klubem Zvolen (SK), Rotary klubem Angoulême (FR), Chambre de commerce et d'industrie d'Angoulême a AARGH! Soutěž je určená pro studenty středních, vysokých a vyšších odborných škol v ČR a SR. Jejím cílem je zmapovat českou a slovenskou scénu z řad studentů, konfrontovat jejich práce a podpořit mladé autory v jejich rozvoji. Hlavní cenou v kategorii ČR a SR bude opět možnost zúčastnit se mezinárodního festivalu komiksu ve francouzském městě Angoulême (www.bdangouleme.com).

Přehled všech oceněných naleznete zde.

Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka THOMAYER OPATRNÁ

21. 01. 2020