Studenti a studentky se setkali s významnými zaměstnavateli regionu

Další vzdělávání Studující Univerzita

Ve středu 26. února zorganizovalo Kariérní centrum ZČU v prostorách Univerzitní knihovny na Borech setkání studentů technických fakult s významnými zaměstnavateli regionu. Setkání se zúčastnily firmy Siemens Mobility, ZF a Konplan.

Studenti měli možnost se v neformálním prostředí osobně setkat jak s manažery v oblasti lidských zdrojů, tak v oblasti vývoje či konstrukce. Vyzkoušeli si, jaké to je, odpovídat na otázky personalistů, tříbili si myšlenky, zlepšovali své vyjadřovací schopnosti a zjišťovali, zda se jejich představa o budoucím pracovním životě střetává s realitou. S manažery v oblasti vývoje a výroby probírali nové trendy v jejich oboru a možnosti, jakým směrem se lze dále profesně rozvíjet, jaké novinky firmy připravují nebo na jakých zajímavých projektech by bylo možné spolupracovat.

Studenti odcházeli velmi spokojeni. „Tento formát setkávání s firmami mi velmi vyhovuje. Byl tu čas a prostor zeptat se na všechno, co mne zajímá. Zástupci firem přišli perfektně připraveni a detailně znali možnosti, které aktuálně studentům nabízí,“ pochvalovala si akci studentka Fakulty aplikovaných věd, která je momentálně v 5. ročníku.

Zaměstnavatelé akci také hodnotili velmi pozitivně s tím, že bylo příjemné popovídat si se studenty, které dané téma opravdu zajímá.

Galerie


Celouniverzitní

Kateřina Ženková

28. 02. 2020