Studenti dostali od rektora na uvítanou nealko

Studium Studující Univerzita

Ačkoliv se tradiční Pivo s rektorem konat nebude, Západočeská univerzita připravila spolu s Plzeňským Prazdrojem náhradu.

Stalo se zvykem, že rektor Západočeské univerzity Miroslav Holeček vítá nové i stávající studenty na začátku akademického roku typicky plzeňským způsobem, tedy pivem. Oblíbená akce Pivo s rektorem se letos v areálu Plzeňského Prazdroje měla konat už popáté, nicméně aktuální situace jí nepřála, a tak se na konci srpna rektor ani nezúčastnil přípravy speciální várky osvědčeného Excelentu a za pípu se také nepostaví.

Nicméně alespoň studenti v kampusu nezůstali o setkání s rektorem ochuzeni. A došlo i na plzeňské pivo, ačkoliv to byl nealko birell. Studenti, kteří do kampusu přišli dříve, totiž nacházeli plechovky s ochuceným nealkoholickým pivem pod stromy birrelovníky i na nich, v jedenáct hodin ho pak v PET lahvích dostávali od hostesek i od Miroslava Holečka před budovou, v níž sídlí Fakulta strojní, Fakulta ekonomická a Ústav jazykové přípravy.

Akademický rok 2020/2021 tím začal. V úterý a ve středu měl kampus žít dál, tentokrát akcí Rok jedna určenou výhradně novým studentům. Rok jedna se ovšem ze stejných důvodů přesouvá do on-line prostoru a prvákům bude poskytovat ty nejdůležitější informace pro snadné vplutí do studia právě tam.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

21. 09. 2020