Studenti přivezli na ZČU akademické medaile

Sport Studující Úspěchy

Během srpna a září se uskutečnila řada akademických mistrovství ČR, která nahradila z důvodu koronavirové pandemie zrušené České akademické hry. Studenti ZČU byli u toho a řada z nich přivezla do Plzně cenné kovy.

Sportovní střelba

Největší sbírku medaili vystříleli na domácím mistrovství střelci ZČU, kteří celkem získali 10 zlatých, 3 stříbrné a 4 bronzové medaile. Tři tituly získal Jiří Přívratský(FAV), po dvou si odnesli Pavel Schejbal (FEL), Anna Dědová (FAV) a Matěj Rampula (FAV).

Cyklistika
Student Jan Ryba (FPE) vybojoval v časovce 2. místo a v závodě s hromadným startem 3. místo

Tenis
Martin Kraus (FAV) se jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře dostal do finále. Ačkoliv bohužel ani jednou nezvítězil, přesto získal dva tituly vicemistra ČR

Atletika
Na konci srpna se v Brně uskutečnilo akademické mistrovství v atletice. Neuvěřitelná Tereza Hrochová (FPR) vyhrála závod na 3000 metrů i 3000 metrů překážek, v běhu na 1500 metrů skončila na 3. místě a ještě pomohla k 2. místu ve štafetě na 4x400 metrů. To vše za jeden den.
Úspěšné byly štafety žen na 4x400 metrů (Hrochová, Baštářová, Vybíralová, Meczlová – ta zvítězila ještě na 800 metrů) i štafeta mužů (Hes, Bluďovský, Urs, Urbánek), kteří vybojovali stříbro na 4x100 metrů a bronz na 4x400 metrů.

Plavání
Ve velmi silné konkurenci se bojovalo v Olomouci, kde na plavce čekaly první ostré závody od března. Nejúspěšnější ze ZČU byla Kristýna Štemberová (FZS), která získala 2 stříbrné medaile na 50 a 100 metrů motýlek. Individuální cenný kov mají z bazénu také Roman Bischof (FPE) za 50 metrů prsa a Martin Šimáček (FPE) za 50 metrů kraul. A dvě medaile přivezli plavci také z mix štafet, a to jak v polohové, tak v kraulové štafetě (Štemberová, Eva Huclová, Bischof a Šimáček).

MTB – horská kola
Skvělého úspěchu dosáhla Veronika Kubínová (FPE). Ve své první sezóně mezi specialistkami v cross country zajela letos řadu výborných výsledků jak v Českém poháru, tak na akademickém mistrovství v cross country MTB, kdy vybojovala 2. místo. Veronika se jinak věnuje především orientačním závodech na horských kolech.

Triatlon
Na triatlonovém akademickém šampionátu se zaskvěl Tomáš Zikmund (FPE), který vybojoval titul akademického mistra ČR.

Lukostřelba
Stříbrnou medaili si za 2. místo vystřílela studentka Marie Horáčková (FPE).

Katedra tělesné výchovy a sportu Fakulty strojní ZČU všem sportovcům gratuluje a děkuje jim za reprezentaci.

Celouniverzitní

Ondřej Vodrážka

02. 10. 2020