Opatření vlády uzavřelo Univerzitní knihovnu, menza omezila kapacitu

covid-19 Studující Zaměstnanci

Na základě mimořádných opatření vlády je Univerzitní knihovna od 22. 10. uzavřena a doporučuje využívat elektronické články a knihy dostupné z domova.

Ačkoliv dveře poboček Univerzitní knihovny ZČU zůstaly zavřené, knihovna dále funguje v online režimu. Výpůjční doba knih se automaticky prodlužuje bez načítání poplatků z prodlení a vracet je lze prostřednictvím biblioboxů.

Knihy z Prodejny skript a literatury Bory je možné objednávat přes e-shop vydavatelství, zasílat se budou poštou, protože prodejna skript je taktéž uzavřena, stejně jako výdejní místa nebo Copycentrum ZČU, s nímž se lze na zakázkách domlouvat po mailu – tisk@uk.zcu.cz.

Knihovna za současné situace doporučuje využívat vzdálený přístup k elektronickým informačním zdrojům, což jsou elektronické články a knihy dostupné každému z domova.

Na facebooku a svém webu bude knihovna čtenáře informovat o změnách, například i možnosti objednat si knihy telefonicky či mailem a vyzvednout si je osobně.

V případě dotazů může knihovnu kdokoliv kontaktovat e-mailem nebo telefonicky.

Menza Bory

Ve středu 22. 10. omezila provoz také menza na Borech, která nyní funguje s kapacitou 30 strávníků. Využívat ji mohou zaměstnanci i studenti ZČU, pro veřejnost je uzavřena. Menza v Kollárově ulici zůstává uzavřena úplně.

Celouniverzitní

Pavel KORELUS

22. 10. 2020