Amazing Business School: inovativní cesta tvorby a experimentování s novými business koncepty

Studium Studující Úspěchy

Studentky, studenti a mentoři Fakulty ekonomické ZČU nastoupili na třídenní online cestu do historicky prvního vlaku Amazing Business School, který představoval experimentální způsob výuky inspirovaný finským partnerem, Häme University of Applied Sciences. Doslova za pochodu tvůrci s pomocí mentorů a externích hostů vytvářeli v týmech své business projekty. Současně se z nich stali i cestovatelé, kteří rozvinuli celkem pět business nápadů za nevšedních situací. Stěžejním dopravním prostředkem byl vlak, respektive jeho simulovaná online verze.

Přesně šestnáct nadšených business tvůrců, sedm hostů a pět mentorů vyrazilo od 2. do 4. listopadu na společnou cestu vlakem. Jejich jízda Plzeň - Praha - Brno – Ostrava a zpět se sice mohla uskutečnit pouze online, ale i tak čítala 920 virtuálních kilometrů a trvala 29 hodin.
V rámci spolupráce zavítali mezi tvůrce a mentory i vzácní hosté jako Ondřej Durkáč z Impact Hub Brno, který rozdal spoustu cenných rad a informací, nebo Katka Kučová z Centra podpory inovací Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava. která se seznámila s rozpracovanými business nápady. Samotní studenti se k jejímu zapojení vyjádřili i v hodnocení, kde uvedli: “Prvotní prezentace a feedback od Kačky Kučkové byla skvělá záležitost, určitě doporučuji i na příští rok, působí totiž velice mile (což dokáže uklidnit ty více nervózní kolegy ve vláčku) a taktéž dodala velice užitečné připomínky a názory.”

Poslední den byl ve znamení finálních prezentací kolegům z Katedry podnikání Vysoké školy ekonomické v Praze, kteří tvůrcům poskytli svůj čas, rady a připomínky k jejich týmovým business ideám. Z řad studentů sklidily jejich připomínky a rady obrovský úspěch. "Velmi jsem uvítala hosty z VŠE, kteří naše nápady zhodnotili zase z jiného pohledu, a měli jsme tak širší zpětnou vazbu”, říká jedna z účastnic projektu.

První ročník Amazing Business School dorazil úspěšně do cíle. Cesta byla náročná, ale i velmi obohacující, prostor se našel i pro doprovodný program. Všichni v týmu, od mentorů po samotné tvůrce nápadů, vložili do realizace obrovské nasazení a výsledek byl více než podařený. Pět propracovaných business nápadů, mnoho nových zážitků, zkušeností i nových přátel! Další ročník Amazing Business School na sebe nenechá dlouho čekat a organizátoři se na něj už teď těší.

Galerie


Tým 1

Tým 2

Tým 3

Tým 4

Tým 5

Fakulta ekonomická

Kristýna Machová

12. 11. 2020