Od 7. prosince je studentům prvních ročníků dovolena osobní účast na výuce

covid-19 Studium Studující

Od pondělí 7. prosince dochází k dalšímu zmírnění krizových opatření vlády. K výjimkám, kterým je povolena osobní přítomnost na výuce na vysoké škole, budou nově patřit také studenti prvních ročníků bakalářského i magisterského studia. Dané výukové akce se jich přitom smí účastnit vždy nejvýše dvacet. Studenti mohou být také ubytováni na koleji.

Vzhledem k tomu, že na Západočeské univerzitě končí výuka v zimním semestru ve středu 23. prosince, neplánuje ZČU jednotný přechod na prezenční výuku všech prvních ročníků. Jednotlivé fakulty a vyučující využijí toto třináctidenní období na setkání se studenty především v těch předmětech, kde je to nejvíce potřeba, například pro laboratorní cvičení nebo shrnutí učiva zimního semestru před  zápočtovými testy. 

Zmírnění platné od 7. prosince se týká ale i studentů ostatních ročníků. Nově se totiž studenti všech ročníků, tedy nejen těch posledních, mohou ve skupinách po dvaceti zúčastnit laboratorní, experimentální nebo umělecké výuky. I tito studenti mohou být ubytováni na koleji.

Podrobné informace k účasti na výuce studenti dostanou od svých fakult nebo od jednotlivých vyučujících. Doporučujeme proto sledovat fakultní webové stránky a průběžně kontrolovat e‑mailové schránky.

Celouniverzitní

01. 12. 2020