První vybraní studenti se mohou těšit na semestr v Utahu z programu BE&ST

Studium Studující Univerzita

Opět po roce vyhlásila International Office ZČU výběrové řízení do programu BE&ST (Be and Study Abroad), a to pro zimní semestr akademického roku 2021/2022. Semestrální studijní pobyt bude hostit partnerská Southern Utah University v Cedar City v USA. 

Do dvoukolového výběrového řízení se přihlásilo 27 studentů ze sedmi fakult – Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara (11), Fakulty ekonomické (3), Fakulty filozofické (3), Fakulty pedagogické (6), Fakulty aplikovaných věd (2), Fakulty strojní (1) a Fakulty zdravotnických studií (1). V prvním kole byly hodnoceny přiložené dokumenty (CV, motivační dopis, v případě studentů Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara taktéž portfolio) s tím, že do druhého kola, jehož součástí byl online pohovor, postoupilo 15 uchazečů. 

Po důkladném vyhodnocení se komise rozhodla vybrat sedm studentů, kteří ze strany Západočeské univerzity v Plzni na semestrální studijní pobyt v USA obdrží speciální finanční příspěvek, který pokryje veškeré náklady spojené s pobytem.

Zároveň bylo vyhlášeno výběrové řízení BE&ST na tři místa na druhé partnerské univerzitě Millikin University v Illinois, deadline pro přihlášky je 6.4.2021, podmínky najdete na webu International Office ZČU.

Galerie


SUU Campus

International Office

Jana Ovsjanniková

16. 03. 2021