Od praxe k teorii a zpět. Vyšla nová publikace o výuce češtiny

Absolventi Další vzdělávání Studující

Monografie katedry českého jazyka a literatury Fakulty pedagogické je k dostání v tištěné i elektronické podobě.
Od praxe k teorii a zpět ve vyučování češtině je kolektivní monografie, jejíž druhý díl vydala minulý měsíc katedra českého jazyka a literatury Fakulty pedagogické Západočeské univerzity v Plzni. Stejně jako první díl se publikace zaměřuje na vybrané teoreticko-praktické problémy učitelského studia a měla by usnadnit absolventům bohemistického studia vstup do učitelské praxe.

Publikace v tištěné podobě jsou pro zájemce k dispozici na katedře. První díl i druhý díl je v elektronické podobě k mání v Digitální knihovně ZČU.

Už v únoru katedra u příležitosti blížícího se vydání uspořádala online setkání učitelů, studentů a akademických pracovníků, kteří se seznámili s tématy publikace a měli možnost diskutovat. "Akce byla původně plánována pouze pro studenty a pedagogy, ale díky online konání se mohli účastnit i odborníci z ostatních univerzit, například kolegové z Ostravy či slovenského Prešova. Celkem se připojilo 70 účastníků, kteří v plenárním jednání a následně ve dvou oddělených sekcích diskutovali o tématech souvisejících s pedagogickou praxí studentů, odbornou přípravou budoucích učitelů, ale také s výukou českého jazyka a literatury na základních a středních školách.
Na základě počtu přihlášených i následných ohlasů považujeme akci za zdařilou a věříme, že v budoucnu bude příležitost k tomu, abychom podobné setkání uspořádali také naživo," popisuje za katedru českého jazyka a literatury Martina Spěváčková.


Galerie


Fakulta pedagogická

Pavel KORELUS

15. 04. 2021