Vyšlo první číslo Z, nového časopisu Západočeské univerzity

Univerzita Veřejnost

Po deseti číslech monotematického časopisu ZČU&…, který vycházel od roku 2016 do roku 2020, přišel čas na změnu. Časopis Západočeské univerzity změnil název i formát, nově se jmenuje Z a nebude vycházet jednou za semestr, ale čtyřikrát ročně.

Odpověď na to, co znamená písmeno Z v názvu časopisu, najdete hned na jeho první straně. Souvislost se jménem univerzity, která každého napadne asi nejdříve, totiž zdaleka není jediná. 

První, jarní číslo Z právě vyšlo a k mání bude v označených stojanech v budovách všech fakult. Jakmile to epidemická situace dovolí, dostane se Z také mezi veřejnost a začíst se do něj budou moci například návštěvníci plzeňského infocentra, kaváren, knihovny…

Časopis Z bude přinášet zprávy o dění na Západočeské univerzitě v Plzni, aktuality, pozvánky, mozaiku událostí z univerzitních součástí i příspěvky studentů. Bude také představovat zajímavé osobnosti i projekty ZČU, seznamovat s novým strategickým záměrem a jeho poslední stránku ocení příznivci umění.

Každé číslo Z bude mít hlavní téma a s ním spojený rozhovor, přičemž to aktuální zpracovává rok s nouzovou distanční výukou a to, jak ovlivnila chod univerzity a jak ho může ovlivnit do budoucna. Na otázky týkající se distanční výuky odpovídá v rozhovoru Jana Vejvodová z Fakulty pedagogické, která vloni obdržela cenu ministra školství.

Časopis si můžete stejně jako jeho předchůdce přečíst také elektronicky na webu ZČU.

Věříme, že si Z najde své čtenáře a že čtenáři najdou v Z zajímavé čtení.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

16. 04. 2021