Sušická nemocnice děkuje za pomoc budoucím zdravotníkům

Spolupráce Studující Veřejnost

Studenti Fakulty zdravotnických studií ZČU vedle plnění svých studijních povinností od loňského března prakticky nepřetržitě pomáhají tam, kde je třeba. Jsou v nemocnicích, u složek Integrovaného záchranného systému, na Krajské hygienické stanici i v odběrových stanech.

Studentce Martině Křížkové a studentovi Zdeňku Hoškovi (na snímku) teď svůj vděk vyjádřil primář Sušické nemocnice Vítězslav Kuhn. Oba dva se do Sušice vypravili pomáhat v době, kdy nemocnice bojovala na hranici svých kapacit.


Jsem rád, že Vám i paní proděkance Ing. Aleně Lochmannové, Ph.D., MBA a Vašim studentům mohu poděkovat za dobrovolnickou činnost na JIP v nemocnici Sušice v době vrcholící vlny covidové pandemie. Jedná se o studentku 1. ročníku všeobecného ošetřovatelství Martinu Křížkovou a studenta 2. ročníku oboru zdravotnický záchranář Zdeňka Hoška. Oba dva se směle zapojili do potřebné práce. Kromě profesionálního zápalu a zvídavosti více oceňuji hřejivý lidský přístup k těžce nemocným a i umírajícím pacientům. V pracovním kolektivu byli komunikativní, přátelští. Oba dva mají šanci v životě býti i pracovně úspěšní a spokojení. Při jejich osobním zájmu a časových možnostech mají šanci po dobu studia u nás pracovat např. na dohodu a v budoucnu i v pracovním poměru. 

Děkuji a s úctou
prim. MUDr. Vítězslav Kuhn,
Anestezie a intenzivní medicína, nemocnice Sušice.


Děkan Fakulty zdravotnických studií Lukáš Štich si váží nasazení studentů i slov díků. „Poslední rok naše studenty prověřil v řadě ohledů. V nemocnicích a v sociálních zařízeních viděli a poznali mnohé, co možná v minulosti ani nečekali. Posílili své odborné zkušenosti, naučili se pracovat pod tlakem a vyzráli jako lidé. Někteří z nich se poprvé setkali se smrtí, jiní dokonce poprvé vstoupili na nemocniční půdu a stali se platnou součástí týmů, které neúnavně bojovaly o zdraví a život pacientů, a to často navzdory kapacitám na hraně, mnohdy až za hranou. Jsme na ně skutečně hrdí,“ uvedl.

Fakulta zdravotnických studií

Alena Lochmannová

28. 04. 2021