Nečekaný úspěch geomatiků na Hackathonu

V lotyšské Rize proběhl ve dnech 16.-18. března Baltic Open (Geo) Data Hackathon. Za geomatiku se této akce účastnili studenti Jan Macura, František Kolovský a jako team leader zde působil Pavel Hájek z fakulty aplikovaných věd.

Z témat, která byla na Baltic Open (Geo) Data Hackathon řešena, spolupracovali zástupci geomatiky na třech z nich:

  • Drivenet Maps – Open Data real-time road Maps for Autonomous Driving from 3D LIDAR point clouds
  • Ideas and data from Open Riga Catalogue
  • 3D model of buildings automatically created from open datasets.

Po dvou dnech jejich intenzivního řešení došlo k hodnocení výsledků porotou složenou z členů místní akademické obce (tj.z Technické univerzity v Rize) a z členů open iniciativ a místní samosprávy. V silné konkurenci dosáhly týmy řešící témata Open Riga Catalogue a tvorby 3D modelů skvělého umístění.

V případě týmu zabývajícího se 3D modelováním budov (respektive tvorbou tzv. 3D city maps) ve složení Pavel Hájek, Jan Macura, Jakub Kočica, Irena Košková a Rinor Shala dosáhli na skvělé 2. místo v soutěži. Ještě lépe se dařilo týmu ve složení Pavel Hájek, František Kolovský, Dmitrii Kozhukh, Agris Sneps a Dainis Kreilis, řešící využití open geo dat poskytovaných samosprávou města Riga, který tuto soutěž vyhrál. Poděkování patří také Michalu Kepkovi za konzultace v předstihu konání Hackathonu. Zúčastněným gratulujeme a těšíme se na další úspěchy z připravovaného Hackathonu v červenci.

Více informací k této akci včetně prezentací výsledků řešených témat bude v dohledné době k dispozici na této adrese.

Galerie


Fakulta aplikovaných věd

Pavel Hájek

21. 03. 2016