Mezinárodní konference se zaměří na umělou inteligenci a design

Konference Spolupráce Univerzita

Online akce Ústavu mezioborových studií umění, designu a pokročilých technologií při Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara nabídne příspěvky uznávaných řečníků, kteří se zabývají současností i budoucností designu a využití umělé inteligence v oboru.

"Mezinárodní konference DesAIgn, připravená společně s izraelským Holon Institute of Technology, se věnuje oblasti umělé inteligence neboli AI, ze které se stal v poslední době módní termín, buzzword často úplně zbavený obsahu. Přizvaní hlavní řečníci a další hosté pokrývají věcná a praktická témata užití AI, výzvy a možný scénář budoucího využití. Věnují se klíčovým doménám jejího vývoje," vysvětluje ředitel pořádajícího ústavu a proděkan Sutnarky pro tvůrčí činnost Arnošt Marks.


Konference nabídne příspěvky uznávaných odborníků. "Systémovému dopadu a struktuře fenoménu AI se věnuje jeden z hlavních řečníků Vladan Joler. Architekt Stanislas Chaillou je autorem excelentního příkladu použití AI v kreativní práci designéra/architekta a ukazuje na potřebu detailní profesní znalosti oboru a skvělou práci s daty a statistikou. Annouk Wipprecht systematicky experimentuje s interaktivitou, technologiemi a budoucností designu v nových pokusných dílech v oblasti fashion," dodává proděkan Marks.

Mnoho dalších vystupujících designerů, umělců a IT expertů ukazuje profesní stav využívání AI v oboru a naznačuje, že se budou věnovat budoucnosti designu ve světě, který selektivně využívá AI. 


Odkaz na registraci naleznete brzy na webu akce.

Galerie


Program konference

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka THOMAYER OPATRNÁ

18. 05. 2021