Je za námi další ročník akceleračního programu pro studenty

BoostUp Studující Univerzita

V letním semestru letošního roku proběhl již třetí ročník akceleračního programu pro studenty LevelUp, který pravidelně pořádá Inovační podnikatelský klub BoostUp ZČU. Název programu značí snahu motivovat studenty v podnikatelské činnosti ještě při studiu.

Akcelerační program LevelUp je osmitýdenní kurz, do kterého se studenti mohou hlásit vždy počátkem února. Letošní ročník zahájil workshop Co je podnikání a jak začít pod vedením lektora Filipa Soukupa. Někteří pamětníci si mohou Filipa pamatovat jako kapitána BoostUpu, než předal kormidlo Lence Byrtusové.

Cílem akceleračního programu je motivace mladých lidí, zejména studentů, k podnikání a poskytování podpory, která se skládá z konzultací a odborných workshopů na důležitá témata, zaměřená na různé oblasti podnikání. Studenti tak mají příležitost pracovat na svých projektech pod odborným dozorem lektorů, kteří jsou vždy ochotní a připraveni poskytnout pomocnou ruku. Výhodou akceleračního programu je také to, že studentům poskytuje základní znalosti v několika odvětvích, která se podnikání bezprostředně týkají. Ať už se jedná o tvorbu základního business plánu, o marketing, o to, co musí podnikatel znát, než předstoupí před investora, o základní principy cenotvorby a podobně.

Letošní ročník zorganizovali Radana Polešáková a Luboš Limberg, který má na svědomí všechny vizuály lahodící fanouškovu oku. Mezi lektory programu dále byly osobnosti jako Petr Pouchlý z nezávislé firmy Court of Moravia, Jakub Domitra a Ondřej Lipold z angel investorské platformy Busyman.cz, Lenka Byrtusová, kterou jste mohli v BoostUpu také vídat, nebo Pavlína Louženská, zakladatelka marketingové skupiny #HolkyzMarketingu a zároveň mentorka v rámci Grow with Google.

Všichni účastníci programu získali přímý lístek do soutěže studentských projektů BoostUp night vol.3, která se uskuteční letos na podzim, a plány jsou opět velké. Vítězný projekt bude podpořen nejen finanční částkou, ale i hodnotnými cenami, jež do soutěže přinesou partneři. Soutěžící i samotní návštěvníci akce dostanou jedinečnou příležitost navázat kontakty pro své projekty. A v neposlední řadě nikdy nechybí doprovodný program. Večer se skvělým moderátorem a zajímavými hosty budou organizátoři postupně odkrývat na sociálních sítích BoostUp ZČU.

Podnikatelský klub se již několik let snaží podporovat podnikavého ducha, nejen v rámci univerzitního prostředí, ale nově také s přesahem na podporu podnikání u středoškolských studentů v Plzeňském kraji. Je důležité, aby studenti nevnímali univerzitu pouze jako cestu k titulu, ale využívali co nejvíce možností, které jim univerzita nabízí. A proč? Mladá generace je budoucnost přinášející nové inovativní myšlenky. A při správném propojení se zkušenostmi ostřílených matadorů mohou vznikat zajímavé projekty a nové startupy - zkrátka podhoubí pro podnikatelský ekosystém.

Pokud byste se rádi zapojili nebo víte o skvělém studentském projektu, který by si zasloužil podpořit, dejte vědět prostřednictvím sociálních sítí Facebook, Instagram, LinkedIn.

#boostup #boostnito #vystupzdavu #transferzcu

Boost Up

25. 05. 2021