Studenti ZČU a Buddy program vycestovali na univerzitní zámek Nečtiny

Studium Studující Univerzita

Organizace ESN Pilsen uspořádala další ročník oblíbené akce Buddy víkend, která je určená pro všechny studenty ZČU zapojené do Buddy programu, jenž propojuje místní vysokoškoláky se zahraničními.

Buddy víkend je seznamovací a vzdělávací akce, na které se studenti dozvědí nové a zajímavé informace ohledně programu Erasmus a také o tom, jak nejlépe pomoci studentům, kteří v rámci programu Erasmus přijíždějí na ZČU. Letošní ročník proběhl za podpory ZČU od 27. do 29. srpna a pro účastníky byl připraven bohatý program plný seznamovacích her, zapeklitých úkolů, workshopů a prezentací. 

ESN Pilsen je součástí Erasmus Student Network (ESN), největší studentské organizace v Evropě, která pomáhá zahraničním studentům během jejich pobytu v cizí zemi. Stará se o jejich pohodlí prakticky hned od chvíle, kdy jsou přijati na zahraniční pobyt. V průběhu semestru pro ně připravuje desítky nejrůznějších aktivit.

Tým ESN Pilsen pomáhá převážně studentům Západočeské univerzity, dále pak také studentům Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni. Každoročně se věnuje stovkám zahraničních studentů přijíždějících do nového prostředí. Studenty během prvních kroků v nové zemi doprovází na koleje, pomáhají s vyřizováním základní administrativy a formalit na univerzitě, jako je zařízení Plzeňské a JIS karty, ukázáním univerzity, knihovny, menzy atd.

Více informacích o aktivitách ESN a Buddy programu a o tom, jak se zapojit, se můžete dočíst na webu.

Galerie


Studentské organizace

Jakub NEDVĚD

02. 09. 2021