V BoostUp Night vol.3 zvítězil projekt veterinárních límců

BoostUp Soutěž Studující

V plzeňské Papírně se uskutečnil třetí ročník soutěže studentských podnikatelských projektů.

Ve čtvrtek 7. října se v plzeňské Papírně konal třetí ročník studentské podnikatelské soutěže BoostUp Night pod záštitou člena Rady města Plzně pro oblast Smart Cities a podpory podnikání Vlastimila Goly. Díky spolupráci s partnery se mohli studenti se svými projekty utkat o 50 000 Kč a hodnotné ceny. 

Úvod soutěžního galavečera odstartoval moderátor Jiří Chroust představením partnerů, porotců a jejich přínosu. Do poroty letošního ročníku usedli Vlastimil Gola (Smart City Plzeň), Tomáš Chmelík (CzechInvest), Anna Čudáková (SIT Port), Ladislav Vrtiš (Pivovar Raven), Jakub Domitra (Busyman), Lenka Palánová (BIC), Markus Krug (režisér a kameraman). Následoval rozhovor s Ladislavem Vrtišem, zakladatelem a spolumajitelem Pivovaru Raven, který pohovořil o tom, jak založili pivovar téměř bez peněz a co vše se povedlo či nepovedlo při jejich cestě podnikáním.

Další blok odstartovali již samotní soutěžící pětiminutovými prezentacemi. Nejprve Veronika Cholinská s projektem VET límce, po ní Martin Petrásek s projektem FairySnail Games - Chicken Empire, Tadeáš Kapic s projektem Crime and Stuff,  Martin Prachař s projektem Lostik - chytrá klíčenka a na závěr Bulat Myasoutov s projektem BENZAPP-Tankuj chytře! Po každé prezentaci dostala porota prostor pro případné otázky na soutěžící, které o výsledku soutěže rozhodovaly.

V době sčítání bodů uvolnil napjatou atmosféru kameraman a režisér Markus Krug, když promluvil o svém podnikání a také o tom, jak dostal Red Bull formuli do Prahy. Poté už následovalo vyhlášení vítěze - Veroniky Cholinské s projektem VET límce, jež studentskou podnikatelskou soutěž BoostUp Night vol.3 pro rok 2021 úspěšně zakončilo.

Živý přenos galavečera byl k vidění na YouTube kanále Západočeské univerzity v Plzni a na facebookové stránce BoostUp.  Sledovalo ho kolem 270 diváků a také oni mohli hlasovat pro své favority. 

Dalšími partnery akce byli Západočeská univerzita v Plzni, Transfer a smluvní výzkum, Horsefeathers a Patentoid.cz.



Galerie


Celouniverzitní

Šárka Trapp Cajthamlová

12. 10. 2021