Na Fakultě strojní zasedala Průmyslová rada

Spolupráce Univerzita Veřejnost

Během zasedání Průmyslové rady diskutovali průmysloví partneři s vedením, jakým směrem se má fakulta v nadcházejícím období ubírat a jak implementovat nové trendy ve výrobách do výuky studijních programů. Závěry jsou v souladu novým Strategickým záměrem Fakulty strojní pro období 2021–2025.

Pravidelné čtvrtletní setkání Průmyslové rady Fakulty strojní se uskutečnilo prezenční i online formou ve čtvrtek 4. listopadu. Zástupci průmyslových podniků řešili společně s vedením fakulty nový Strategický záměr Fakulty strojní na období 2021–2025, který vychází ze strategického záměru univerzity a také z krajské strategie RIS3, národních i Evropských strategií rozvoje. S tím souvisí také nová témata pro inovaci studijních programů směrem k ekologicky šetrnějším výrobám, zeleným tématům, ochraně klimatu a novým trendům v oblasti materiálů a technologií. Právě tuto oblast by fakulta měla prohloubit v rámci předmětů na úrovni bakalářských, magisterských i doktorských studijních programů.

Vedení fakulty při zasedání informovalo průmyslové partnery o aktuálním stavu zapsaných studentů v letošním akademickém roce i o strategii pro zvýšení podpory zájmu o technické obory.

Průmyslová rada je poradním orgánem děkana Fakulty strojní a vznikla v roce 2015. Zasedá v pravidelných čtvrtletních intervalech a má za úkol poskytnout náměty i připomínky pro směřování fakulty v oblasti výuky a dalšího rozvoje. Předsedou Průmyslové rady je děkan fakulty Milan Edl a aktuálně ji tvoří 40 členů z řad zástupců průmyslových podniků, Plzeňského kraje, krajských komor, klastrů a také vedení univerzity.

Galerie


Fakulta strojní

Eva Krauzová

16. 11. 2021