Znovuotevřené Bistro Bolevecká zve na kávu, jídlo i posezení nad učením

Studující Veřejnost Zaměstnanci

Nový provozovatel chystá také rekonstrukci bistra v budově Fakulty pedagogické, které prozatím funguje v nezměněných prostorách.

Studenti, zaměstnanci nebo třeba hosté z hotelových pokojů koleje Bolevecká dostali předvánoční dárek. V přízemí koleje totiž po rekonstrukci a s novým provozovatelem znovuotevřelo bistro. S názvem Bistro Bolevecká zve na jídlo, pití i posezení v příjemných prostorách.

„S původním nájemcem jsme se už nedomluvili na další spolupráci, a tudíž jsme měli možnost nabídnout provozování bistra někomu novému. Provoz jsme samozřejmě chtěli zachovat, je to služba pro studenty. Rekonstrukce prostor trvala asi měsíc, otevřeno je od 22. listopadu a věřím, že studenti výsledek ocení,“ říká ředitel Správy kolejí a menz ZČU Petr Jícha.

Nové bistro má delší otevírací dobu od pondělí do pátku od 7 do 15 hodin, bohatší sortiment. „Prostor potřeboval zútulnit, aby nevypadal vyloženě jako školní jídelna, ale spíše jako kavárna, bistro, do které se studenti přijdou nejen najíst, ale kde můžou posedět, učit se, strávit delší dobu. Nabízíme ale také obědy, každý den je na výběr z jídelníčku, který zveřejňujeme na každý den dopředu. Máme teplá jídla, pizzu, bagety, obložené housky od osvědčených dodavatelů,“ pokračuje za provozovatele Lukáš Batysta.

Nabídku bistra stejně jako další novinky včetně například soutěží či speciálních akcí mohou studenti sledovat například na facebooku, kde si lze také s denním předstihem objednávat jídla.

Stejného provozovatele jako Bistro Bolevecká má nově také bistro v budově Fakulty pedagogické na Klatovské třídě, nyní pojmenované Bistro Pajda. „Tam zatím fungujeme v nezměněných prostorách, ale jejich rekonstrukce se chystá,“ dodává Lukáš Batysta.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

13. 12. 2021