Knihovna předala darované knihy organizaci Blízký soused

Spolupráce Univerzita Úspěchy

Díky studentům, zaměstnancům i veřejnosti se během akce Daruj knihu vybralo přes 900 knih. Univerzitní knihovna Západočeské univerzity v Plzni je předala 8. března organizaci Blízký soused.

Akce Daruj knihu se na Západočeské univerzitě konala už popáté a znovu s úspěchem. Univerzitní knihovna sbírku knih uspořádala u příležitosti 14. února, Mezinárodního dne darování knihy, a všechny potěšilo, že čtenáři do jejího hlavního sídla v kampusu na Borech i na pobočky v Plzni a Chebu přinesli zajímavé a čtivé tituly.

Knihy převzala v úterý 8. března organizace Blízký soused, která se věnuje volnočasovým aktivitám pro děti a rodiny z problematických oblastí v Plzni. Pořádá zájmové kroužky, akce, výlety, tábory nebo pobytové výjezdy. Z knih měli zástupci organizace radost: „Těšíme se, že obohatíme dětské knihovničky několika desítek rodin. Čtení trénujeme s dětmi na doučování a krásné pohádkové i naučné knížky je jistě budou motivovat k dalšímu čtení.“

Fotografie z předání najdete na facebooku Univerzitní knihovny.

"Nestihli jste se letos zapojit? Nezoufejte. Pokud to situace dovolí a najdeme vhodného partnera, který knihy převezme, knihovna akci zopakuje i v příštím roce. Velký dík patří všem, kteří letos do sbírky přispěli!" vzkazuje ředitelka Univerzitní knihovny ZČU Miloslava Faitová.

Galerie


Univerzitní knihovna

Jakub Pokorný

09. 03. 2022