Studentské vědecké konference FAV znají vítěze

Konference Studující Úspěchy

Na Fakultě aplikovaných věd se 9. června 2022 konaly dvě tradiční studentské vědecké konference, při nichž studenti představili výsledky svých bakalářských, diplomových nebo dizertačních prací a dalších studijních aktivit.

Příspěvek na studentskou vědeckou konferenci (SVK) i na Studentskou vědeckou konferenci bakalářů (SVKB) mohli studentky a studenti zaslat do 5. června 2022. V rámci SVK, kterou tvořily jedna magisterská a dvě doktorské sekce, prezentovali studentky a studenti magisterských a doktorských studijních programů aktuální výsledky vědecko-výzkumné a vývojové činnosti. SVKB byla zaměřena na prezentaci prací studentů bakalářských studijních programů. Přednášející studenti posledních ročníků měli zároveň možnost prezentovat své závěrečné práce nanečisto, a ověřit si tím komunikační a prezentační dovednosti, které bývají u jejich obhajob důležité.

Obě konference zahájil předseda organizačního výboru SVK, profesor Pavel Novák, poté studenti prezentovali své práce a odborné komise akademických a výzkumných pracovníků fakulty vybraly v každé sekci tři nejlepší. Na slavnostním ukončení konference proběhlo vyhlášení výsledků. Autoři nejlepších prací obdrželi fakultní dárkový balíček a mimořádné stipendium. Výsledková listina je k dispozici na webu konferencí.

 

Magisterské studium - fyzika, geomatika, matematika, mechanika, informatika, kybernetika

  • Bc. Matěj Sieber, KKY 
  • Bc. Jakub Frank, KIV 
  • Bc. Anežka Švandová, KMA 

Doktorské studium - fyzika, geomatika, matematika, mechanika

  • Ing. Martin Matas, KFY
  • Ing. Alexej Moskovka, KMA 
  • Ing. Michaela Zahradníková, KMA

Doktorské studium - informatika, kybernetika

  • Ing. Václav Helma, KKY
  • Ing. Martin Bulín, KKY 
  • Ing. Josef Baloun, KIV 

Bakalářské studium - fyzika, geomatika, matematika, mechanika, informatika, kybernetika

  1. David Žahour, KKY 
  2. Jan Vosejpka, KFY
  3. Aneta Koldovská, KIV 

Kromě předání cen autorům tří nejlepších příspěvků v každé sekci byly na slavnostním zakončení udělovány ceny sponzorů konferencí, společností Eurosoftware (partner FAV), Unicorn Systems a ZF Engineering Plzeň (strategičtí partneři FAV).

Společnost Eurosoftware v rámci soutěže o Práce s největším přínosem pro business podle Eurosoftware ocenila napříč všemi příspěvky tyto tři účastníky:

  • Bc. Milan Hotovec (cena: iPhone 13 Pro)
  • Dominik Jež (cena: Samsung Galaxy Watch 4 LTE)
  • Ing. Josef Baloun (cena: DJI Tello RC Drone)

Všichni ocenění dostali k uvedeným odměnám i dárkovou tašku Eurosoftware.

Společnosti Unicorn Systems a ZF Engineering Plzeň se rozhodly obdarovat věcnými cenami tři nejlepší práce vybrané odbornou komisí  ve všech kategoriích. Kromě toho firma Unicorn Systems vybrala nejlepší příspěvek z jejich perspektivy a udělila speciální cenu (bezdrátová sluchátka Beats studio3) studentce bakalářského studia Anetě Koldovské. Každý oceněný student na prvních třech místech dostal od firmy Unicorn Systems také balíček s propagačními předměty. Společnost ZF Engineering ocenila všechny autory nejlepších prací dárkovou taškou, ve které byly například Bluetooth reproduktor, velkokapacitní USB disk, termoska a jiné propagační předměty.

Všem zúčastněným děkujeme a vítězům gratulujeme!

Součástí studentských vědeckých konferenci FAV 2022 byla také ukázka čtyřnohého robota s názvem Spot od společnosti Boston Dynamics, kterého zástupcům katedry kybernetiky zapůjčila společnost Alza.cz. 

Konference SVK FAV 2022 byla podpořena dotací na specifický vysokoškolský výzkum v rámci projektu studentské grantové soutěže ZČU.

 

Galerie


Fakulta aplikovaných věd

13. 06. 2022