Studium v Dánsku pohledem studentky Fakulty pedagogické

International Studující Univerzita

"Pokud si nejste jistí, jestli na nějaký Erasmus vyjet, rozhodně to udělejte, bude to stát za to!" vzkazuje Kristýna Molendová.

Jak se studuje na univerzitě v zahraničí? To se dozvíte od Kristýny Molendové, studentky Fakulty pedagogické, která v letním semestru vyjela v rámci programu Erasmus+ na VIA University College v Dánsku:

"Semestr jsem strávila na univerzitě VIA v dánském městě Aarhus. Na úplném začátku, asi jako všichni ostatní, jsem pociťovala lehkou nervozitu. Vzhledem k tomu, že jsem ve třídě byla jako jediná z Čech, bylo pro mě o to složitější navázat nějaký první kontakt. Nicméně po prvním dni se veškeré obavy rozplynuly a mohla jsem se plně soustředit na zajímavé předměty.

Moduly jsme měli celkem tři a jeden zajímavější než druhý. V rámci povinného předmětu jsme, mimo jiné, absolvovali dvoutýdenní praxe v jedné základní škole. Každý den jsme byli zapojování do dění na zdejší škole a díky tomu jsme se lépe seznámili s dánským vzdělávacím systémem. Ve zbylých volitelných předmětech jsme měli možnost vytvořit zajímavé prezentace na základě různých témat. Učitelé nám ukázali mnoho užitečných platforem, které určitě hojně využijeme při naší učitelské praxi. Všichni byli neuvěřitelně nápomocní, takže jsem se po celou dobu semestru nesetkala s problémem, který by nešel vyřešit.

Mimo školu jsem volný čas využívala k objevování krásného Dánska. Se spolužáky jsem navštívila spousty nádherných míst, které napomohly k tomu, abychom se mezi sebou vzájemně všichni sblížili, a zároveň jsem se do Dánska ještě více zamilovala.

Tato zkušenost pro mě byla velmi přínosná nejen z hlediska získání nových znalostí, ale taky mi pomohla se osamostatnit. Vzhledem k tomu, že jsem tam byla odkázaná sama na sebe, dovoluji si říct, že to pro mě byla životní zkušenost. Takže pokud si nejste jistí, jestli na nějaký Erasmus vyjet, rozhodně to udělejte, bude to stát za to!"

 

Chcete také vyjet na studijní pobyt do zahraničí? V kanceláři International Office vám rádi poradíme, jak na to!

Galerie


Studium v Dánsku

Via University College

International Office

Monika Mundilová

21. 06. 2022