Poslední volná místa v kurzech ArtCamp Kids

Další vzdělávání Veřejnost

Máte doma malého umělce a hledáte pro něj zajímavý program na prázdniny? Už jen pár volných míst zbývá v kurzech pro děti, které nově pořádá Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara. Ještě je možné se hlásit do kurzů zaměřených na knihařinu a akční umění.

Zatímco červenec patří na Sutnarce už tradičně mezinárodní letní škole umění ArtCamp, v srpnu letos její ateliéry ožijí znovu, tentokrát uměleckými kurzy pro děti. ArtCamp Kids proběhne 8. – 12. 8. 2022.

„ArtCamp Kids zpestří prázdniny padesátce tvořivých dětí, které si samy vyzkouší různé umělecké disciplíny a odnesou si nejen své výrobky, ale i spoustu nových zážitků a dovedností. Poslední volná místa čekají na své účastníky v kurzu zaměřeném na knihařinu, kde si děti vyrobí vlastní notýsky a pop-up přání. V kurzu akčního umění se procvičí v práci s různými materiály a využijí svoji kreativitu a fantazii,“ láká koordinátorka letních kurzů pro děti Irena Henzl Velichová. Termín pro přihlášení je prodloužen do naplnění kapacity.

Kurzy proběhnou v ateliérech Sutnarky a jeden tvořivý den děti stráví i v Západočeské galerii v Plzni. V pátek 12. 8. děti představí svým rodinám i kamarádům výsledky své práce na společné výstavě. K vidění budou komiksy, návrhy designu interiéru, výrobky z porcelánu, malované obrazy, umělecké instalace i vlastnoručně vyrobené zápisníky a pop-up přání.

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka Kodýtková

06. 07. 2022