Student ZČU Jiří Přívratský zabodoval na Světovém poháru v Jižní Koreji

Sport Studující Úspěchy

Parádním úspěchem na Světovém poháru ve sportovní střelbě v Jižní Koreji se může pochlubit Student Fakulty právnické Západočeské univerzity v Plzni Jiří Přívratský.

Jeden úspěch za druhým, tak by se dala shrnout účast studenta ZČU Jiřího Přívratského na Světovém poháru v korejském Čchang-wonu. Nejprve střelec vybojoval bronzovou medaili v soutěži smíšených párů ve střelbě ze vzduchovky na 10 metrů spolu s Lucií Brázdovou. Přívratský následně získal ještě jeden bronzový kov ve střelbě na stejnou vzdálenost, tentokrát ale v kategorii týmů. V soutěži družstev v třípolohové střelbě z malorážky  pak spolu s Petrem Nymburským a Filipem Nepejchalem vystříleli zlato.

Jedenadvacetiletý člen Olympu Plzeň tak zopakoval své úspěchy z dubnového Světového poháru v Rio de Janeiru. Společně s Lucií Brázdovou tam získal zlato ve smíšené soutěži ve střelbě ze vzduchové pušky. Den poté zvítězil v individuální soutěži, v třípolohové střelbě z libovolné malorážky. Třetí zlatou vystříleli s Petrem Nymburským a Františkem Smetanou v soutěži družstev. Druhé místo si trojice připsala za výkon v týmové soutěži mužů a stříbro vybojoval Jiří Přívratský s Lucií Brázdovou ve smíšené soutěži v třípolohové střelbě z malorážky.

Letos v únoru získal Přívratský na Světovém poháru v Egyptě bronz ve střelbě ze vzduchové pušky. Na svém kontě má účast na loňské olympiádě v Tokiu, kde vybojoval 14. místo ve střelbě ze vzduchové pušky a 16. v třípolohové střelbě z malorážky. Je také několikanásobným držitelem titulu mistra republiky.

Fakulta právnická

Michaela Svobodová

18. 07. 2022