Animátoři ze Sutnarky zazářili na Anifilmu

Na letošním festivalu animovaného filmu v Třeboni vedla čtveřice studentů velmi úspěšný workshop odlévání filmové loutky.

Ateliér animované a interaktivní tvorby FDULS sklízel na festivalu Anifilm úspěchy. Kromě toho, že ateliér měl film v soutěži, studenti (T. Červený, J. Krupička, M. Pertlíček, M. Valchář) pro odbornou veřejnost i studenty jiných vysokých škol úspěšně otevřeli workshop odlévání filmové loutky. Po měsíční přípravné práci na workshopu, který trval dva dny, odprezentovali a účastníky naučili techniku odlévání vhodnou pro loutkovou animaci. Na konci kurzu si pak účastníci odnesli hotovou plastovou formu. O profesionalitě lektorů svědčí i to, že během dvou dnů kurzu dostali i několik nabídek práce jak na středních školách (lektorování), tak i k potenciální spolupráci se zahraničím (loutkový film ve Vídni). Aktuální novinkou je i to, že příští rok budou animátoři ze Sutnarky pro Anifilm připravovat znělky.

Navíc, animovaný seriál "Povídky o chlápkovi a ženě", který byl prezentován právě na Anifilmu i na prestižním festivalu Go Short v Holandsku, uvidíte také na Zlínském filmovém festivalu a na slovenském FestAnča.

Další práce studentů animované a interaktivní tvorby můžete sledovat zde, nově například animované ateliérové znělky.


Galerie


Z workshopu tvorby odlévané loutky

Z workshopu tvorby odlévané loutky

Z workshopu tvorby odlévané loutky

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka Kodýtková

06. 06. 2016