Univerzitní upír opět přilétl do Plzně. ZČU darovala krev

Spolupráce Studující Zaměstnanci

Během třídenního maratonu darování krve se na Transfuzním oddělení FN Plzeň sešlo celkem 338 dárců a dárkyň, řada z nich právě díky Univerzitnímu upírovi.

Ve dnech 16. až 18. dubna se na Transfuzním oddělení Fakultní nemocnice Plzeň opět konal Univerzitní upír. Studenti Fakulty pedagogické Západočeské univerzity v Plzni se opět stali hnacím motorem této akce a aktivně organizovali a propagovali události, která měla za cíl oslovit nejen stálé dárce, ale také potenciální nové prvodárce krve.

Před samotnou akcí se Univerzitnímu upírovi předregistrovalo na 150 dobrovolníků. Všichni dostali informační pokyny, jež uvítali zejména prvodárci, kteří tvořili tvořili přes 45 % účastníků. 

"Děkujeme, že jste nás v uplynulých dnech podpořili. Doufám, že se akci podaří zopakovat i na podzim, a že se dárcům u nás líbilo," uvedla s vděkem Eva Rohrbacherová, která událost koordinovala za transfuzní stanici.

Fakulta pedagogická ZČU a Transfuzní oddělení FN Plzeň pořádají Univerzitního upíra s cílem podpořit dobročinnost a zvýšit povědomí o významu darování krve. 26. semestrník této akce proběhl jako v pořadí již druhý po covidové pauze.

Všem dárcům patří velké poděkování. Univerzitní upír se na ně bude opět těšit na podzim.

Galerie


Fakulta pedagogická

Bc. Michal Švec

22. 04. 2024