Jaderné dny 2022 zahájila konference Jaderná energetika a Green Deal

Festival Konference Věda

Odborná, ale i široká laická veřejnost je letos opět zvána na Jaderné dny, které se na Západočeské univerzitě konají už podvanácté. Potrvají do 19. října.

Rektor Západočeské univerzity v Plzni Miroslav Holeček zahájil ve středu 14. září 12. ročník Jaderných dnů, které budou probíhat od 14. září do 19. října. Cílem organizátorů, jimiž jsou kromě ZČU také společnost ŠKODA JS a sdružení CENEN, je vzbudit zájem o jadernou energetiku a pomoci odstranit některé mýty, které o využívaní jaderné energie panují.

Celou akci odstartovala dvoudenní mezinárodní konference na téma Jaderná energetika a Green Deal, na níž dnes a zítra vystoupí řada významných českých a zahraničních odborníků. Kromě hlavního tématu se bude konference věnovat i dalším otázkám spojeným s provozem či likvidací vyřazených jaderných elektráren.

Součástí Jaderných dnů budou opět přednášky pro studenty středních škol, spojené se soutěží o tablet. Celou akci doprovází i letos výstava ve vstupních prostorách Fakulty strojní, která je volně přístupná veřejnosti.

Témata přednášek a bližší informace k výstavě najdete v tiskové zprávě a na webu jadernedny.cz.

Galerie


Fakulta strojní

Šárka Stará

14. 09. 2022