Vlčí máky pro dobrou věc. ZČU se opět připojila ke Dni válečných veteránů

Spolupráce Univerzita Veřejnost

Pořízením kvítku za 30 Kč podpoříte veterány a další bojovníky za svobodu prostřednictvím Centra pomoci Paměti národa.

V pátek 11. 11. si celý svět tak jako každý rok připomene Den válečných veteránů. Tradičně jej provází charitativní sbírka, kterou v České republice organizuje Paměť národa a k níž se vloni poprvé připojila také Západočeská univerzita v Plzni. Sbírkové dny začínají tradičně už 1. listopadu a známé kvítky vlčích máků jsou na ZČU k mání také letos.

Kde tedy pokladničky najdete? Ve vestibulu rektorátu ZČU, v hlavní budově Univerzitní knihovny i ve všech jejích plzeňských pobočkách, v budově Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara a také v Kulturce. Během listopadu se objeví také v Galerii Ladislava Sutnara.

Doporučená cena jednoho kvítku je 30 Kč. Pořízením přispějete na přímou pomoc veteránům a dalším bojovníkům za svobodu prostřednictvím Centra pomoci Paměti národa. Výtěžek sbírky jde také na to, aby se na jejich příběhy nezapomnělo.

Sbírka trvá po celý listopad. Od 7. do 11. listopadu bude navíc možné v ulicích měst narazit na dobrovolníky s kasičkami a přispět lze také platbou online nebo nákupem máků a dalších předmětů v e-shopu Paměti národa.

Celouniverzitní

Pavel KORELUS

01. 11. 2022