FZS hostila kolegyně z partnerské slovenské univerzity v Trnavě

Hosté International Spolupráce

Další zahraniční návštěvu přivítala Fakulta zdravotnických studií ve dnech 16.–19. ledna, tentokrát to byly slovenské kolegyně z partnerské Trnavské univerzity v Trnavě Lucia Horská Oľga Štekláčov z Fakulty zdravotníctva a sociálnej práce.

Lucia Horská zajišťuje na Fakultě zdravotníctva a sociálnej práce Trnavské univerzity Referát pro zahraniční činnosti, projekty a mobility, Oľga Štekláčová je tajemnicí fakulty. Cílem jejich návštěvy bylo zmapovat fakultní a univerzitní procesy na projektovém oddělení a oddělení zahraničních vztahů a získat základ pro racionalizaci aktivit na projektovém oddělení a oddělení pro zahraniční vztahy trnavské fakulty.

První kroky proto návštěvnice zavedly na prohlídku univerzitního kampusu a seznámily je s historickým centrem města Plzně, neboť kolegyně naše univerzitní město ještě neměly možnost poznat. Následovala prohlídka odborných učeben a simulačního centra FZS.

Dalším bodem programu byla plánovaná schůzka na oddělení International Office ZČU, kde se měly možnost kolegyně seznámit s jeho fungováním a jednotlivými činnostmi, které oddělení vykonává. Následovalo setkání se zástupkyní Projektového oddělení FZS a diskuze o organizaci celého oddělení z hlediska personálních zdrojů a z hlediska nastavení procesů a komunikace. Poté se kolegyně přesunuly na schůzku s vedením Projektového centra ZČU. Při těchto setkáních měly návštěvnice možnost sdílet know-how a „best practices“ v otázkách řízení oddělení, které mohou následně implementovat na domovské fakultě.

Kolegyně rovněž ocenily i návštěvu a prohlídku Fakultní nemocnice Plzeň na Lochotíně, kde navštívily Urgentní příjem a Neurologickou kliniku. Vždy se jim věnovala vrchní sestra, která jim podala základní informace o chodu oddělení a personálním zajištění.

Návštěva byla jistě přínosem pro českou i slovenskou stranu a těšíme se na další budoucí spolupráci!

Galerie


Fakulta zdravotnických studií

Lucie Brůžková

26. 01. 2023