Zahraniční studující double degree programu strávili dva týdny na Fakultě pedagogické

Spolupráce Sport Studium

Centrum tělesné výchovy a sportu (CTVS) Fakulty pedagogické přivítalo v únoru studentky a studenty Technické univerzity Chemnitz, kteří v rámci společného programu double degree Pedagogika pohybové prevence absolvovali čtrnáctidenní pobyt na ZČU.

V úvodním týdnu, zaměřeném především na teoretické předměty, měli němečtí studující společně se svými kolegy a kolegyněmi z Fakulty pedagogické možnost navštívit sérii přednášek a cvičení, vedených mj. zahraničními odborníky, jako byl např. prof. Aznar z UCLA Toledo. Mezinárodní spolupráce obou univerzit byla podpořena také přípravou a realizací vědecko-výzkumného projektu.

Druhý týden byl zaměřen především na praxe. Naplní dopoledních bloků, vedených akademiky CTVS FPE a učiteli navštívených gymnázií či základních škol, tak byly lední hokej, step aerobic, lezecká stěna, plavání a další sporty. Odpolední výuka probíhala na atletickém stadionu AK Škoda Plzeň, kde i díky memorandu o spolupráci mezi atletickým oddílem a fakultou mohli němečtí studující nejen hospitovat, ale také vést vybrané skupiny malých sportovců během jejich atletické přípravy. Této podpory škol a atletického klubu si CTVS velmi váží.  „Děkujeme Masarykovu gymnáziu, 11. ZŠ v Plzni a atletickému oddílu AK Škoda Plzeň za spolupráci,“ vzkazují z CTVS.

Pedagogika pohybové prevence je jedním z double degree studijních programů ZČU. Studentky a studenti těchto programů, nazývaných také „program dvojího diplomu“, absolvují část studia na své domovské univerzitě a část na zahraniční partnerské. Po ukončení studia získají diplom z obou univerzit.

Fakulta pedagogická otevřela navazující magisterský program Pedagogika pohybové prevence v akademickém roce 2018/19 a doposud v něm „dvojí diplom“ společně s tituly obou univerzit Mgr. a M.Sc. získalo více než čtyřicet absolventek a absolventů. Jednou z úspěšných absolventek je fyzioterapeutka Aneta Baštářová, která s fakultou nadále spolupracuje při zajištění služeb v rámci stipendijního sportovního programu UNIS.

Přijímací řízení do programu Pedagogika pohybové prevence je otevřené i letos, přihlášky fakulta přijímá až do 30. dubna 2023.

Galerie


Fakulta pedagogická

Václav Salcman

22. 02. 2023