Ples Západočeské univerzity se blíží! Milovníci tance si přijdou na své

Tisková zpráva Univerzita Veřejnost

Velký sál Měšťanské besedy ožije v pátek 10. března od 20 hodin Univerzitním plesem. Hosté se mohou těšit na taneční ukázky vítězů StarDance Veroniky Khek Kubařové a Dominika Vodičky, kurz bachaty nebo na muzikálové melodie v podání Pavla a Charlotte Režných z Divadla J. K. Tyla.

Ples se uskuteční tradičně v prostorách Měšťanské besedy. Své taneční umění při něm předvedou vítězové 10. řady StarDance Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička. Parket se pak rozpohybuje také při vystoupení skupiny Tanec v Plzni, která zatančí brazilský zouk, a naučí plesové hosty základy dominikánské bachaty. Jak vzkazují lektoři Jana Kučerová a Martin Šebo, k workshopu není potřeba mít partnera, stačí jen chuť se hýbat a zkusit něco nového.  

Milovníci muzikálu si přijdou na své při vystoupení manželů Charlotte a Pavla Režných, známých z muzikálových představení Divadla J. K. Tyla. Pavel Režný se v plzeňském divadle zaskvěl například v roli Smrti v muzikálu Elisabeth, za kterou obdržel Cenu Thálie 2020, Charlotte Režná září jako květinářka Eliza Doolittleová v muzikálu My Fair Lady, za niž také získala nominaci na Thálii. Na plese ZČU zazní v jejich podání hity z muzikálů Mamma Mia, Rebelové, Pomáda nebo třeba z nestárnoucího Kdyby tisíc klarinetů.

O hudbu se během plesu postará Taneční orchestr Miroslava Novotného. Večerem bude provázet moderátor Zdeněk Hůrka.

Vstupenky jsou v prodeji na webu Měšťanské besedy.

Galerie


Celouniverzitní

Šárka Stará

02. 03. 2023