Miřte vysoko, nabádá už 28. ročník Veletrhu pracovních příležitostí při ZČU

Absolventi Studující Tisková zpráva

Tradiční akci budou 15. března od 10 do 16 hodin hostit prostory Fakulty elektrotechnické, Fakulty strojní, Fakulty aplikovaných věd a Univerzitní knihovny Západočeské univerzity v Plzni.

Tisícovky studentů, studentek, absolventů i absolventek Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) dostanou 15. března opět příležitost potkat se s tuzemskými i zahraničními zaměstnavateli, kteří o ně stojí. Veletrh pracovních příležitostí při ZČU čeká letos už 28. ročník. V kampusu na Borech se odehraje v budovách technických fakult a nabídne prezentaci 140 společností.

Veletrh pracovních příležitostí se zavedeným mottem „Miřte vysoko!“ spolu se ZČU tradičně pořádají Stavovská unie studentů ZČU v Plzni, sdružující všechny studenty a absolventy, a studentská organizace IAESTE ZČU, která jim pomáhá s nalezením uplatnění prostřednictvím personalistických projektů a mezinárodního programu odborných stáží. „Dlouhodobě se můžeme chlubit tím, že jsme počtem vystavovatelů největší veletrh tohoto typu v České republice,“ říká za Stavovskou unii studentů Petr Břicháček.

Veletrh budou hostit prostory Fakulty elektrotechnické, Fakulty strojní, Fakulty aplikovaných věd a Univerzitní knihovny. Vystavovatelé zaplní expozicemi jejich chodby a další prostory a studujícím nabídnou nejrůznější typy pracovního uplatnění od brigád přes práci na hlavní pracovní poměr po spolupráci na trainee programech. Personalisté dostanou možnost formou osobního kontaktu a prezentace oslovit kandidáty na pracovní pozice nebo jim nabídnout spolupráci formou stáže, praxe nebo zadání diplomové práce.

Slavnostní zahájení Veletrhu pracovních příležitostí proběhne v 10 hodin ve vstupních prostorách Fakulty elektrotechnické za účasti rektora ZČU Miroslava Lávičky, zástupců města Plzně i Plzeňského kraje. Akce skončí úderem 16. hodiny.

Veletrhu se zúčastní na 140 společností, o 20 více než vloni. Podle organizátorů připravují vystavovatelé, mezi nimiž nechybí ani ZČU, rok od roku atraktivnější expozice. „Předhánějí se v tom, kdo nabídne lepší doprovodný program, například virtuální realita už dnes není žádnou novinkou. Na mnoha stáncích budou během dne probíhat také soutěže o opravdu zajímavé ceny,“ pokračuje Petr Břicháček. Za povšimnutí také stojí, jak veletrh získává nové vystavovatele. „Nové firmy se hlásí například díky tomu, že u nich najdou zaměstnání absolventi ZČU a o naší akci jim pak dají vědět,“ dodává Petr Břicháček.

Jako vždy u příležitosti veletrhu vychází také obsáhlý katalog, na jehož 250 stránkách najdou zájemci i zájemkyně o vystavovatelích vše podstatné. Tištěný katalog bude k dostání přímo na místě, kdo chce, může si už nyní stáhnout či online prolistovat jeho elektronickou verzi.

Galerie


Celouniverzitní

Šárka Stará

09. 03. 2023