Studující z americké Marquette University přijeli na ZČU

Spolupráce Studium Univerzita

V týdnu od 12.do 17. března se uskutečnil další ročník semestrálního kurzu s College of Business Administration, Marquette University. Kurz probíhá pod odborným zaštítěním Fakulty ekonomické ve spolupráci s International Office, účastní se jej 12 studentů a studentek z ČR a USA.

Hlavní náplní semestrálního kurzu je spolupráce studujících z Fakulty ekonomické ZČU s americkými z College of Business Administration (MU) při vypracovávání a následné prezentaci případových studií. Letos na téma „Postcovid challenges: business, human resources, management, marketing, finances and regional planning“. 

Kromě společných aktivit při plnění případových studií naplánovali čeští studenti pro americké kolegy pestrý program na celý týden. Zahájení proběhlo na univerzitní půdě, na Fakultě ekonomické připravili pro všechny českou snídani a následně během svých prezentací seznámili Američany s českou kulturou, historií a tradicemi. Zpestřením dopoledního programu byl online vstup Michaela Korpely, top manažera firmy Miller Coors, bývalého účastníka a následně i koordinátora tohoto kurzu za americkou stranu, který se připojil z Milwaukee. Poté následovala prohlídka kampusu ZČU a společný oběd v menze. Večer se skupina vydala na prohlídku Plzeňského Prazdroje, zakončenou školou čepování piva.

Součásti programu byla také návštěva několika firem. Studentům z Fakulty ekonomické se podařilo zařídit prohlídky a přednášky v areálu ŠKODA Transportation, v technologickém parku TechTower Plzeň a v Cukrárně Myšák v Praze. Za poznáváním kultury se česko-americký tým vydal do Karlových Varů a na hrad Loket. Závěrečným bodem programu se stala prohlídka historického centra Prahy.

Díky společným aktivitám se mezi oběma týmy prohloubila nejen vzájemná spolupráce, ale také přátelství. Týdenní program utekl velmi rychle, nezbylo než se rozloučit a popřát americké skupině šťastnou cestu domů. Nyní mají všichni čas na to, aby dokončili svoje případové studie a už za necelý měsíc se český tým vypraví na Marquette University v Milwaukee, kde svoje práce společně odprezentují.

 

Láká vás studium v zahraničí? Jste studentem FEK a také se chcete zúčastnit projektu s Marquette University?

Více informací najdete na stránkách: Fakulty ekonomické a International Office.

Videa z projektu Marquette University najdete na YouTube kanálech FEK a IO.

Galerie


Přivítání amerických studentů na letišti.

Týdenní program v Čechách může začít.

Přednáška o ZČU a FEK na kampusu.

Prohlídka firmy Škoda Transportation.

Výlet do Prahy

International Office

Monika Mundilová

29. 03. 2023