Rektor ZČU Miroslav Lávička poblahopřál Akademikům k hokejovému titulu

Sport Studující Úspěchy

Vítězný tým Univerzitní ligy ledního hokeje, ZČU Akademici Plzeň, oplatil rektorovi jeho návštěvu. Na rektorát hokejisté přinesli také Pohár Jana Palacha.

Rektor Západočeské univerzity v Plzni Miroslav Lávička společně s prorektorem pro vnější vztahy a komunikaci Janem Váněm dnes na rektorátu poblahopřáli týmu ZČU Akademici Plzeň k mistrovskému titulu v Univerzitní lize ledního hokeje.

Univerzitní hokejové zlato vybojoval společný tým studentů Západočeské univerzity v Plzni a Lékařské fakulty v Plzni Univerzity Karlovy 13. dubna po výhře nad celkem Engineers Prague.

„Po vašem vítězství jsem byl za vámi v šatně a jsem moc rád, že tentokrát jste přišli vy za mnou a můžeme se setkat v trochu klidnější atmosféře,“ přivítal Akademiky na rektorátu Miroslav Lávička, který jim bezprostředně po vítězném zápase na ledě plzeňské LOGSPEED CZ Arény předával Pohár Jana Palacha. Zlatý mistrovský pohár nechyběl ani při společném setkání na rektorátu. 

„Západočeská univerzita v Plzni má nejlepší hokejový tým a za to vám patří velký dík!“ ocenil Akademiky rektor ZČU Miroslav Lávička.

"Moc gratuluji celému týmu k fantastickému úspěchu. Všichni odvedli super výkon a jak já, tak celá univerzita jsme na ně opravdu pyšní. Od minulého ročníku se neuvěřitelně zlepšili a Palachův pohár si opravdu zaslouží. Kluci, děkujeme vám!" vzkázal rektor Akademikům hned po vítězství. 

Více o úspěchu Akademiků se dočtete v tiskové zprávě.

Galerie


Celouniverzitní

Šárka Stará

26. 04. 2023