Univerzitní vydavatelství zve na Svět knihy Praha

Festival Univerzita Veřejnost

Mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha 2023 otevře všem milovníkům literatury své brány od 11. do 14. května. Nabídka knih bude nepřeberná, pestrá, až velkolepá.... Vydavatelství Západočeské univerzity bude opět při tom.

Stejně jako v předchozích letech budete moci na festivalu Svět knihy 2023 zhlédnout výběr z nových knih Vydavatelství ZČU na společném stánku vysokoškolských nakladatelů. Připraveny budou jak nové tituly z poslední doby, tak oblíbené stálice.

Knihy již teď můžete zakoupit na e-shopu vydavatelství.

Program festivalu

28. ročník mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu bude z hlediska tématu výjimečný. Koncept „Autoři bez hranic“ reaguje na současnou dobu, v níž jsou hranice – nejen ty fyzické, ale i kulturní, sociální, sexuální, žánrové či politické – čím dál méně zřetelné. V roce 2023 tedy není čestným hostem žádná konkrétní země, ale literáti, kteří pomyslné hranice překračují. Novinkou bude také kampaň „Podporuj svého knihkupce“. Poprvé se uskuteční dvoudenní Central and East European Book Market určený pro odbornou veřejnost.

Kompletní program najdete na webu akce.

Seznam vystavovatelů

Organizátoři již zveřejnili seznam všech vystavovatelů. K osvědčeným letos přibyli také noví, nejen klasičtí nakladatelé, ale například i think tanky, spolky a mnoho jiných. Podívejte se, zda mezi nimi nechybí váš oblíbený.

Těšíme se na setkání v květnu 2023.

Univerzitní knihovna

Jakub Pokorný

27. 04. 2023