Přednáška představila organizovaný zločin v České republice a boj proti němu

Přednáška Spolupráce Univerzita

Příslušníci Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie přednášeli studujícím Fakulty právnické ZČU.

Ředitel Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) Jiří Mazánek spolu s několika kolegy z centrály představili ve středu 26. dubna na Fakultě právnické ZČU studujícím formou kratších přednášek vývoj a proměny organizovaného zločinu v České republice v posledních letech a metody boje proti němu. Zaměřili se zejména na roli NCOZ, přičemž vzpomněli některé starší i současné případy. Ředitel NCOZ Jiří Mazánek ve svém vystoupení mimo jiné nastínil, jakým způsobem probíhá v ČR i v celé Evropě vyšetřování organizovaného zločinu za použití příslušných analytických nástrojů.

V závěru byly studentkám a studentům představeny také možnosti kariérního uplatnění absolventů v rámci Policie ČR, zejména pak jejích specializovaných útvarů. Akce se setkala s velkým zájmem posluchačů z řad různých ročníků, kteří se dověděli řadu informací nejen o fungování NCOZ, ale zejména i o praktických technických a právních otázkách související s výkonem její činnosti.

Galerie


Fakulta právnická

Vilém Knoll

02. 05. 2023