Celostátní konference představí ergoterapii napříč obory

Další vzdělávání Konference Studium

Česká asociace ergoterapeutů ve spolupráci s Fakultou zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni uspořádá na začátku června 35. celostátní odbornou konferenci Ergoterapie napříč obory.

Dvoudenní konferenci bude hostit budova Fakulty aplikovaných věd ZČU ve dnech 2. a 3. června. Kromě pestrého souboru přednášek včetně zahraničních účinkujících ji obohatí také dva workshopy. Mezi předními řečníky budou hosté z Belgie, Christine De Bosschere a Filip Dejonckheere s příspěvkem na téma paliativní péče.

Christine De Bosschere je zdravotní sestra specializovaná na léčbu o dlouhodobě nemocné a umírající s dvacetiletou praxí, spoluzakladatelka organizace paliativní péče Flandry, koordinátorka a vyučující na Artevelde Academy v Belgii a koučka pro vznik podpůrných týmů paliativní péče v ČR i v Evropě. Filip Dejonckheere je koordinátorem mezinárodního programu paliativní péče o umírající IPPE a výrazně se zasloužil o rozvoj výzkumných projektů a mezinárodních zdravotnických programů na univerzitě Artevelde University of Applied Sciences Gent. Přednáška bude probíhat kompletně v anglickém jazyce se zajištěným překladem do češtiny.

Dále se účastníci akce mohou těšit na témata z oblasti pediatrie, onkorehabilitace, neurorehabilitace, adiktologie, sociální sféry a posuzování zdravotního stavu, workshop posílení vlastní sebehodnoty nebo například na otázky intimity u pacientů po poškození míchy. Konference staví na mezioborové spolupráci a je určena nejen ergoterapeutům a studujícím ergoterapie, ale i všem z řad zdravotnického personálu či širší veřejnosti se zájmem o komplexní pojetí nejen zdravotnické péče.

Fakulta zdravotnických studií

Alena Lochmannová

11. 05. 2023