Rektor přijal úspěšné hasičky a hasiče z Fire teamu ZČU

Sport Studující Úspěchy

Členky a členové hasičského týmu přivezli z akademického mistrovství v požárním sportu v Ostravě zlaté a stříbrné medaile. Rektor Miroslav Lávička jim osobně pogratuloval.

Rektor Miroslav Lávička přijal v pondělí 22. května úspěšnou výpravu sportujících studentek a studentů, jež 10. a 11. května zabodovala na Otevřeném akademické mistrovství ČR v požárním sportu v Ostravě. Hasičky vybojovaly zlaté medaile, hasiči stříbrné, a to byl důvod k oslavě. Hasičky a hasiče čekalo v rektorově kanceláři pohoštění a mikiny s logem ZČU, rektorovi na oplátku věnovali tričko s logem Fire teamu ZČU a také jednu z trofejí.

„Zlaté a stříbrné medaile jsou skvělý úspěch a já jsem pyšný, že jste se zařadili mezi vynikající sportovce a sportovkyně, které Západočeská univerzita má,“ ocenil rektor výkony přítomných, nechal si disciplínu po disciplíně vysvětlit, z čeho se mistrovství v požárním sportu skládá, a například se dozvěděl, že by Fire team na podzim rád reprezentoval ZČU na mistrovství světa v Bulharsku.

Rektora rovněž potěšilo mezifakultní složení obou týmů. „Nechci, aby to vyznělo tak, že snižuji význam individuálních sportů, ale na těch kolektivních se mi líbí, že se v týmech potkávají lidé z různých fakult a spolupracují. Nezávodíte za své fakulty, ale za Západočeskou univerzitu, a tak by to mělo být,“ řekl.

Více o úspěchu včetně jmen závodnic a závodníků čtěte v článku Hasičky mají zlato, hasiči stříbro. ZČU sbírala medaile na akademickém mistrovství v Ostravě.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

22. 05. 2023