Volné čtvrtky a pátky, slibuje studentský král Sir Maty de Menton

Studium Studující Univerzita

Stejně jako vloni pochází vládce nad plzeňským studentstvem z Fakulty ekonomické ZČU. Co během roku čeká jeho poddané?

Vlády nad studentstvem se při letošním Plzeňském Majálesu ujal Sir Maty de Menton. Studentovi Fakulty ekonomické ZČU, odkud pocházela i loňská královna Princezna z ekonomky, pogratuloval na pódiu ke zvolení králem rektor ZČU Miroslav Lávička. Poté už začalo jeho rok trvající funkční období.

Sir Maty bude kralovat do 11. května 2024, kdy s dalším ročníkem festivalu, na nějž už lze kupovat vstupenky, přijde i volba dalšího krále či královny. Nač se do té doby mohou poddaní těšit?

Studentky a studenti se soudě podle volebního programu nového panovníka budou mít skvěle. Na univerzitě chce například založit nap room, tedy místnost, kde by si studující mohli zdřímnout a nabrat nové síly. Rovněž chce prosadit třídenní toleranci na odevzdání seminárek, 10% slevu na nákup v jakémkoliv obchodě po předložení JIS karty nebo uznání karetní hry Prší o panáky jako národního sportu. Studentský klub Pivoňka plánuje Sir Maty de Menton rozšířit o taneční parket a druhý bar, v dalším klubu Ucho zakáže fronty, pro univerzitní sportovce zařídí pivo zdarma a založí Univerzitní bar namísto kavárny u vchodu do sídla Fakulty strojní. S pitným režimem souvisí i poslední bod jeho programu: „Volno ve čtvrtek na vystřízlivění a v pátek, protože už to nemá smysl na ten jeden den.“

Studentskému králi přejeme úspěšné funkční období!

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

23. 05. 2023