Studenti mají další královnu. Zvolili Princeznu z ekonomky

Festival Studium Studující

Pípu na každou fakultu, zavedení předmětu pivovarnictví i prázdniny v době konání Oktoberfestu slibuje studentům jejich nová královna. Zvolili ji při dalším ročníku Plzeňského Majálesu.

Vypadá to, že se studenti Západočeské univerzity mají v nadcházejícím roce nač těšit. V sobotu 14. května se totiž po dvouleté pauze konal další Plzeňský Majáles, který sice vyměnil tradiční lochotínský amfiteátr za plochodrážní stadion na Borech v sousedství kampusu ZČU, ale jinak vše podstatné zůstalo. Včetně volby krále či královny.

V roce 2019 zvolili studenti majálesovou královnou Aničku von Kočička z Fakulty ekonomické, jíž funkční období nečekaně protáhla koronavirová pandemie. Letos se o studentskou korunu ucházeli Aniččina kolegyně Princezna z ekonomky a její pivní patrola, dále Cestovatel a průzkumník fakulty Šindy z Fakulty strojní a do třetice King Lost z Plzeňské konzervatoře.

Studenti zvolili královnou Princeznu z ekonomky, přičemž je možné, že je v horkém sobotním dni oslovila volebním programem, v němž hraje prim pitný režim. Nová královna totiž studentům slíbila pípu na každou fakultu, pivo na jisku zdarma v každé hospodě v Plzni, dva kredity za výhru v beerpongovém turnaji, který se bude konat každý měsíc, toleranci jednoho promile ve škole, pivní prázdniny v době konání Oktoberfestu, zavedení předmětu Pivovarnictví a školu čepování piva, kterou i se svojí patrolou povede.

Princeznu, která se stala královnou, korunoval rektor ZČU Miroslav Holeček a my jí blahopřejeme ke zvolení. Její případné nástupce upozorňujeme na termín 13. května 2023, kdy se bude konat už 32. ročník Plzeňského Majálesu.

Galerie


Princezna z ekonomky a její pivní patrola a rektor Miroslav Holeček.

Foto: FB Plzeňský Majáles (official)

Celouniverzitní

Pavel KORELUS

16. 05. 2022