Přednáška a kurz představí možnosti umělé inteligence

Studující Univerzita Zaměstnanci

Velké jazykové modely: Revoluce v chatbotech a Jak využít AI ve vzdělávání na vysoké škole jsou názvy dvou akcí na téma umělé inteligence, jichž se mohou zúčastnit zaměstnaní i studující ZČU.

Oddělení celoživotního a distančního vzdělávání ve spolupráci s pracovní skupinou ZČU pro umělou inteligenci si vás dovoluje pozvat na dvě vzdělávací akce, které se uskuteční v červnu 2023 na ZČU.

Ve středu 14. června se bude konat přednáška Velké jazykové modely: Revoluce v chatbotech určená zaměstnaným i studujícím Západočeské univerzity. Pokrok v jazykových modelech pomohl k rozšíření chatbotů, a ti tak dnes umí vést sofistikovanější a smysluplnější konverzace. Přednáška se bude zabývat klíčovými prvky, které jsou základem moderních chatbotů. Tématem provede lektor Miloslav Konopík, akademický pracovník katedry informatiky a výpočetní techniky a výzkumného centra NTIS – Nové technologie pro informační společnost Fakulty aplikovaných věd.

O týden později, 21. června, se uskuteční kurz Jak využít AI ve vzdělávání na vysoké škole. V teoretickém úvodu se seznámíte se základními pojmy z oblasti umělé inteligence, v další části poznáte vzdělávací materiály a na konkrétních příkladech si ukážete, jak je zavést do výuky. Nebude chybět ani prostor pro otázku dopadů AI na společnost nebo diskuze, jak mluvit se studenty o AI. Kurzem provede lektorka Eva Nečasová, která založila neziskovou iniciativu AI dětem a v současné době je uznávanou popularizátorkou využití AI ve vzdělávání.

Na obě akce je potřeba se předem přihlásit. Těšíme se na viděnou!

Odbor celoživotního vzdělávání

Helena Hasnedlová

07. 06. 2023